Home » bedrijfsdiensten » Hoe breng je een vitaliteit aan

Hoe breng je een vitaliteit aan

Vitaliteit verbeterenDe levenscyclus van het beleid van een organisatie zal in feite zijn als de stadia van een levenscyclus. Wij kunnen op verschillende punten van onze levenscyclus praten, bijvoorbeeld “Het kleine selectieproces is onze manier om op kwaliteit aan te nemen.” Maar daarin genieten we van onze vooruitgang omdat er slechts 4 stadia of stappen zijn: Selectie, selectie, presentatie, en sollicitatie. Elke stap is per definitie het kiezen of selecteren van mensen voor het belangrijke werk dat we hen moeten laten doen.

De ironie is dat het weliswaar heel belangrijk is om te weten hoe het proces werkt, maar dat het even belangrijk is om er gebruik van te kunnen maken. Vitaliteitsbeleid kan voldoen aan de criteria van een beleid, maar het is iedereen die de essentiële factoren van het proces kan toepassen die een vitale medewerker is.

Daarom volgen hier enkele tips over hoe u een vitaliteitsbeleid kunt toepassen:

1. Zorg ervoor dat uw selecties de juiste mensen zijn2. Bepaal wie gezond en fit is voor de job3. Maak elke persoon verantwoordelijk voor zijn werk4. Maak gebruik van verantwoording5. Neem verantwoordelijkheid

Vitale medewerkersKijk naar uw organigram en herzie uw vereiste-ladderpositie. Wat organiseert en ondersteunt uw personeel? En wie past daar niet bij? Implementeer een onbekende aanpak, zoals een informele wervings “proefrit”. Gebruik deze proefrit om sollicitanten in te plannen voor een werkprofiel waarbij ze de kans krijgen te bewijzen wat ze kunnen. Misschien krijgt u sollicitanten die:

– niet over de vereiste ervaring beschikken- kandidaten op instapniveau zijn- niet bij de functie passen- niet over de vaardigheden of ervaring beschikken om de functie te kunnen uitoefenen

Dit is gewoon een goede manier om sollicitanten te elimineren, ze te screenen op basis van vaardigheden en ervaring, en dan te bepalen of de kandidaten sterk genoeg zijn voor de baan.

Ik raad u echter aan alleen die sollicitanten te kiezen die de meeste kans van slagen hebben in de functie.

Er zijn specifieke instrumenten om dit soort activiteiten uit te voeren. Zodra u bijvoorbeeld uw beste sollicitanten hebt geïdentificeerd, moet u bepalen hoe zij zullen worden beoordeeld. Gaat u een soort gestandaardiseerde test gebruiken? Of misschien een meer formele en formele beoordeling, zoals de CAPM. Schrijf vervolgens een plan voor hoe dit zal gebeuren.

Ontwikkel een vitaliteitsbeleid Als u eenmaal weet wie u zoekt, moet u vervolgens bepalen hoe u hen zult beoordelen en leren kennen. Het opstellen van een beleid komt een heel eind in het proces. Zorg ervoor dat u jaarlijks vastlegt hoe u voor de regelmatige follow-up gaat zorgen om ervoor te zorgen dat de vitale medewerkers vitaal blijven. U kunt dit doen door hun manager, in een één-op-één gesprek, of gewoon het formele regelmatige contact, bijvoorbeeld het Feedback Review (20 minuten) programma. Het idee is om in contact te blijven met uw mensen.

Het is een goede bedrijfspraktijk om mensen te erkennen en te belonen voor hun inspanningen. Ontwikkel en implementeer een geschikt meet- en beloningssysteem en uw deelnemer zal er de vruchten van plukken.

Maak uw personeelsbestand GEVRAAGDNadat u een lijst van levensvatbare kandidaten hebt gemaakt, kunnen hun managers beginnen over wat er nodig is om in het team te komen. U moet beslissen welke vaardigheden, opleiding en attributen essentieel zijn voor de functie. U moet bepalen hoe u uw functieomschrijving gaat formuleren om de beste kandidaten aan te trekken. En dan moet u uw managers opleiden om dat systeem effectief te gebruiken.

Zodra u een vitale werkkracht hebt, bedenk dan welke vaardigheden het bedrijf nodig heeft en bevorder mensen die aan die behoeften voldoen. Geef de volgende Best Person For The Job de training, de tools en de munitie die hij of zij nodig heeft om te slagen. Als u een bedrijf hebt dat deze twee strategieën heeft gevolgd en succes heeft geboekt, zal het troostend en motiverend zijn te weten dat u niet alleen bent.

Lees meer:
Burnout Rotterdam


Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.