Home » bedrijfsdiensten » Hoe kiest u een Data Warehouse leverancier?

Hoe kiest u een Data Warehouse leverancier?

Man ontvangt een pakket​​​ foto

Music NFT bestaat al een tijdje, maar het is pas sinds kort dat meer mensen ontdekken hoe nuttig en baanbrekend NFT is. Als je iets hebt gekocht met de Meta tag, kun je het maar beter laten scannen met een NFT app. De app is niet alleen voor digitale goederen; het kan naar een heel ander niveau worden getild.

In principe kun je met behulp van NFC en een smartphone elk product of materiaal omzetten in een XP, dat is een identificatiecode. Dit werkt meestal met materiaal of voorwerp dat magnetisch is, maar dat hoeft niet. Zolang het magnetische voorwerp maar UPC-cijfergestempeld is, wat tegenwoordig het geval is met de meeste voedingsmiddelen en dranken. Het probleem hierbij is dat het niet mogelijk is het geslacht te voorspellen van de persoon die toegang heeft tot het voorwerp, en dat is iets dat kan veranderen. Toch kunnen met deze functie de resten worden geïdentificeerd die zijn achtergelaten door de persoon die het voorwerp heeft meegenomen.

NFT is ontstaan toen het werd gebruikt om transacties af te handelen in vele restaurants en kruidenierswinkels. Het idee werkte goed, en al snel maakten grote bedrijven gebruik van de technologie om pallets met producten te volgen. De eerste NFT-terminal werd gebouwd door Sequential Processing Systems ofutton Road, Reading, Engeland. Het idee achter het systeem was radiozenders te gebruiken om de informatie van de pallets op te vangen wanneer zij door een autoruit bewogen. Het idee was dat de gegevens naar een computer zouden worden gezonden, waar zij door de NFT-software zouden worden geanalyseerd. De NFT-software zou de gegevens dan doorsturen naar een hoofdcomputersysteem dat de informatie zou verwijderen voor de gewenste categorie. Dit bleek een enorme doorbraak te zijn, en al snel was men in staat te voorspellen wanneer en waar een artikel zou worden opgehaald.

De omvang van de gegevens die het systeem kon verwerken was enorm geworden, maar het was een functie met toegevoegde waarde die hun toepassingen sterk uitbreidde. Een NFT-terminal bevatte ongeveer 250 registers voor gegevensinvoer, waardoor het tot 40 gegevenstransacties kon verwerken voordat deze naar een computer moesten worden geüpload. De enorme geheugencapaciteit maakte het mogelijk honderden klantenrecords tegelijk te verwerken. Zodra de transacties waren afgesloten, voerde de gebruiker de gegevens opnieuw in en werden ze opgeslagen voor een volgende dag. Het concept was dat je niet elke dag met dezelfde gegevens bezig hoefde te zijn, maar dat een systeem dat honderden transacties kon uitvoeren, het werk voor je zou doen.

De enorme vraag naar dit systeem heeft Drix Systems ertoe gebracht een samenwerkingsverband aan te gaan met de Universiteit van Reading, en een nieuw open source project genaamd FAST zal worden ontwikkeld om data warehouses te voorzien van hoge snelheid lees-schrijf-functionaliteit. Bestaande grote systemen zoals die gebruikt worden door catalogusbedrijven, drogisterijen en medische kantoorsoftware hebben een transactieverwerkingsmodule, maar geen van hen had de mogelijkheid om meerdere transacties te volgen. Als u een dergelijk systeem hebt, moet u op zoek naar een leverancier van data warehousing zoals Informatica. Een systeem zoals dat van Informatica kan meerdere transacties traceren en integreren in één systeem.

Er zijn veel functies die in aanmerking moeten worden genomen bij het kiezen van een datawarehouse-systeem. Velen van hen worden gedeeld in een systeem, zoals POS en ERP. Sommige zijn uniek voor dat systeem, zoals een geautomatiseerd kredietsysteem voor creditcards, dat deel uitmaakt van de PCI Security Standards Council certificering. De meeste draaien op een propriëtair platform, wat betekent dat als uw leverancier besluit de ondersteuning stop te zetten, u geen andere keuze hebt dan de software opnieuw aan te schaffen bij een andere leverancier. Er zijn er veel, maar u moet de juiste kiezen.

Verkopers van data warehousing hebben zeer scherpe ontwerpen die moeten worden geanalyseerd en getest voordat een beslissing wordt genomen. Hoewel er tientallen data warehousing leveranciers zijn, moet u de juiste kiezen die aan al uw eisen zal voldoen.


Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.