Home » Uncategorized » Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding

wordt vaak loopbaanadvies genoemd. Het kan op papier en potlood, per telefoon, skype of op video. Loopbaanadviseurs gebruiken vaak schriftelijke sollicitaties om de cv’s en sollicitatiebrieven van hun cliënten te begeleiden.

Loopbaanbegeleiders streven naar het grootste voordeel voor hun cliënten, en dat is de loopbaanbegeleiding en het advies dat zij geven.

Hoe werkt loopbaanbegeleiding? Loopbaanbegeleiding werkt door middel van telefonische consultatiesessies en informatiesessies. Daarna sturen ze hun cliënt “live” (dat wil zeggen dat de counselor in de werkomgeving van de cliënt is en vragen beantwoordt van werknemers, cliënten, collega’s en familieleden, enzovoort).

Wat is een sessie loopbaanbegeleiding? In wezen kunnen deze sessies variëren van een uur tot een week. Meestal duurt de sessie 15 tot 30 minuten.

Wat zijn hun doelen voor de sessies? Vanaf de eerste sessie krijgt u een boek met basisinformatie over uw loopbaan. U krijgt ook rubrieken om in te vullen. Dat zijn vragen die je hebt, professionals met wie je contact kunt opnemen, carrièrewebsites die je wilt bekijken, je cv, je sollicitatiebrief, enzovoort. Er zal ook een pagina zijn die antwoorden geeft. De onderwerpen in de sessies zijn over het algemeen ongeveer één of twee pagina’s lang.

Wanneer zouden deze sessies plaatsvinden? Dat hangt af van het soort loopbaanbegeleiding. Loopbaanadviesgesprekken vinden over het algemeen telefonisch of persoonlijk plaats.

Hoe lang duren de sessies? Gewoonlijk duren loopbaansessies één tot vijf uur, maar sommige bedrijven bieden indien nodig sessies van twee uur aan.

Waarom worden ze als waardevol beschouwd? Loopbaanadviesgesprekken helpen mensen aantoonbaar bij het vinden of creëren van wat ze nodig hebben om te beslissen over hun loopbaan. Het gezichtspunt van iemand die een werknemer is geweest in dezelfde loopbaan kan een ongelooflijk inzicht geven dat een ander nooit kan krijgen.

Wie zijn de aanbieders van loopbaanbegeleiding? accents.com is slechts een van de vele externe aanbieders. Sommigen van jullie die dit lezen zullen denken, nou hoe waardevol is deze dienst? Zoals eerder gezegd, jij bent de expert en weet precies wat je wel en niet wilt doen. Als dit het geval is, waarom dan iemand een plaats geven om zijn deskundigheid te delen, die hij u wil verkopen? In werkelijkheid hebben eerstgenoemden meestal een markt die niet weet wat ze willen, zelfs niet binnen een carrièregebied. Ik heb eerst een carrière-klant nodig, en uiteindelijk geef ik mijn tijd voor goed wanneer ik een potentiële carrière-klant bereik. Ik krijg ook begrip voor mijn beste cliënt. Een cliënt waar ik het over heb zei: “deze sessies zijn goed, mijnVriendin wil geen dokter meer worden, als ik dat had gekund had dit haar geholpen!”

Hoe komen ze aan je cv? Zoals gezegd, de speciale website die hierboven is genoemd, biedt deze dienst vaak aan. Loopbaanleveranciers kunnen u ook een gratis cv bezorgen via een proces dat psychometrisch testen heet. Dit zal ervoor zorgen dat je in een carrière zit die niet “het leven uit je zal zuigen”. Een job zoeken is bijna een fancy fling. De meeste professionals hebben geen ervaring met sollicitatiegesprekken. Laat het over aan een professional, en bedenk ook dat je een kopie van je cv aan hen kunt geven om het interviewen voor je te doen.

Heeft u een plan voor loopbaanbegeleiding?! Vaker wel dan niet leidt deze dienst als gevolg van uw prospectie in consumentengebieden zoals gezien in een loopbaanadviseur positie. De meeste loopbaanadviseurs en loopbaanbegeleidingsformulieren brengen je op een onbruikbaar werkterrein. Dit betekent niet dat je een waardeloze loopbaan hebt, het betekent alleen dat het bereiken van die loopbaan tijdverspilling lijkt. Door rechtstreeks met een externe leverancier te werken, vermijd je de typische valkuilen – loopbaanplanning, klantenraadpleging, een cv op maat, psychometrische tests, enz.

Laat loopbaanbegeleiding je niet in de verkeerde richting leiden. Kies je loopbaanadviseur zorgvuldig en werk met hem of haar samen.


Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.