Home » bedrijfsdiensten » Ontwerper Modeontwerp

Ontwerper Modeontwerp

Fashionantes zijn mensen die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van japonnen, pakken, jasjes en soortgelijke kledingstukken. Het belangrijkste gebied van de mode is de kleding.

Modeontwerpen kan een glamoureus beroep lijken, maar alle designerartikelen zijn niet glamoureus. Zelfs het mooiste kledingstuk is gewoon als het geen glamour heeft. Een extreem duur pak of een dure jurk kan er bijvoorbeeld groezelig uitzien door de kleur. Wat echt glamoureus is, is de houding achter een glamoureuze look.

Wanneer product ontwerpers bijvoorbeeld hun herfstwintercollecties 2010 presenteren, zijn de modellen die zij kiezen en de outfits waarmee zij pronken, het meest opvallend. Zowel mannelijke als vrouwelijke modellen zijn vaak bij dergelijke modeshows betrokken. Een model wordt gewoonlijk opgemerkt en bewonderd door de mensen met wie zij in contact komt. Vervolgens draagt zij ter plaatse kleding die door de gekozen ontwerper is ontworpen.

Er wordt gezegd dat een ontwerper aan de modellen werkt volgens een bepaald programma. Gewoonlijk gaat de aandacht van de ontwerper vooral uit naar het gezicht van het model. Daarom heeft het gekozen model de neiging vooral naar het gezicht te kijken waar keuzes moeten worden gemaakt. Naast de keuze van het ontwerp, moet het gekozen model ook de kleur kiezen.

Zodra het patroon en de kleur zijn bepaald, is het volgende deel van het ontwerpproces het aanbrengen van versieringen. Het ontwerpen van juwelen is een van de belangrijkste onderdelen van het modevak geworden.

Edelstenen zijn een apart onderdeel van de mode geweest, maar voor een bepaalde periode zijn ze ook toegepast op modekleding. Dergelijke versieringen worden aangebracht volgens bepaalde decoratieve patronen. De aangebrachte edelstenen moeten stevig bevestigd zijn. Om deze reden besteden ontwerpers speciale aandacht aan de keuze van het juweel dat op de kleding moet worden aangebracht.

Tenslotte maakt de mode-ontwerper zijn werk af door zijn ontwerpen in kledingstukken te verwerken. Dit vereist dat hij de beste kleur voor de kledingstukken kiest, samen met het gekozen patroon. Naast het kiezen van een ontwerpbureau moet ook de pasvorm en het draagcomfort van het kledingstuk zorgvuldig worden gecontroleerd.

Lees meer:
Van idee naar product


Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.