Home » bedrijfsdiensten » Financieel Adviseurs

Financieel Adviseurs

Over het algemeen betaalt deze baan het meest. Hoewel financieel adviseurs niet worden betaald op basis van het bedrag dat ze besparen aan honoraria, hebben ze wel een voorschot en een percentage van wat ze verdienen voor de instelling. De meeste financieel adviseurs worden betaald per uur, week, maand of jaar en sommigen moeten jaar na jaar op retainer blijven.

Beleggingsadviseurs

Van alle beroepscategorieën verdienen beleggingsadviseurs het meeste geld. Dit komt omdat langetermijninvesteringen zeer lucratief zijn. Daarom werken beleggingsadviseurs zo hard om waardevolle adviezen te geven. Het beste aan deze baan is dat er niet veel ervaring voor nodig is. Dat zou de reden kunnen zijn waarom zo veel mensen graag een master in financiën hebben, of zelfs een master in beleggingen, om deze baan een stuk gemakkelijker te maken. Maar net als een financieel adviseur zijn er ook andere functietitels beschikbaar zoals bijvoorbeeld project controller, en veel mensen genieten van een functietitel als financieel adviseur, beleggingsadviseur, of beleggingsanalist, die allemaal hetzelfde betekenen en veel verschillende verantwoordelijkheden hebben, maar het succes hangt niet af van de titel.

Financiële planners

De taak van een financieel planner is om mensen te helpen met hun financiële planning of om degenen die financiële planning nodig hebben bij te staan. Deze baan kan soms best moeilijk zijn, maar als je in staat bent om geconcentreerd te blijven en in een-op-een communicatie met klanten kan hij echt helpen om het meeste uit hun zuurverdiende geld te halen. Bazen van financiële planningsbureaus hebben ook de bevoegdheid om andere professionals op de loonlijst in te huren als ze een toegevoegde waarde kunnen bieden en hun productiviteit en winst kunnen verhogen. Ook kan het zo’n uitdaging zijn om op bepaalde gebieden van het leven te opereren, zoals gezondheid, sociaal, en motiverend. De studies lijken te variëren op deze gebieden. Je hebt ook te maken met agressieve, slimme en ambitieuze concurrenten terwijl je werkt op het gebied van financiële planning.

Financieel Adviseurs voor het Publiek

Mensen die in de financiële verslaggeving werken hebben dezelfde functietitel als een financieel adviseur, die ook wel vermogensadviseur wordt genoemd. De reden achter deze titel is dat financiële adviseurs degenen zijn die het vaakst positieve aandacht krijgen van zowel het publiek als de media. Het is echter moeilijk om tegenwoordig veel mensen te vinden die een open boek hebben of met hun cliënten communiceren. Dit is wat van u wordt verwacht als u in een financieel rapporteringsbedrijf werkt.

Als financieel adviseur bent u in staat om een breed scala aan financiële planningsbehoeften en belangen te behartigen. U bent geregistreerd om te adviseren over zaken als verzekeringen, sparen, pensioen, estate planning, aandelen en obligaties, beleggingsfondsen en alle andere financiële planning. Bovendien kunt u testamenten, herroepelijke en onherroepelijke trusts en andere estate planning verzorgen. U bent verplicht een vergunning te hebben en u te registreren bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Uw taak ten aanzien van cliënten op het gebied van financiële planning is het verstrekken van gedegen en betrouwbaar financieel advies in overeenstemming met uw opleiding en ervaring. U kunt advies geven over een breed scala van financiële activiteiten en belangen. Wanneer u de kans krijgt een cliënt te adviseren over alles wat met zijn financiële behoeften te maken heeft, kunt u adviseren over het in evenwicht brengen van zijn beleggingsportefeuille. U kunt ook uitgebreid advies geven op fiscaal en bancair gebied.

U kunt kiezen tussen werken voor de grote jongens als financieel adviseur en uw eigen baas worden. U kunt ook kijken naar verschillende financiële planning bedrijven en een beslissing nemen over welke te werken met. U kunt kijken naar de grote beleggingsmaatschappijen en banken. Kleine beleggingsmaatschappijen bieden vaak grote bonussen en prikkels voor hun werknemers voor het aanbieden van top financiële planning diensten.

Lees meer:
Interim business controller


Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.