Home » bedrijfsdiensten » 5 manieren om een belastingconsulent in te huren

5 manieren om een belastingconsulent in te huren

Omgaan met belastinggerelateerde kwesties is geen aangeleerde zaak. Het verwerven van en werken met een betrouwbare belastingconsulent kan voor sommigen een moeilijke reis zijn en net wanneer u denkt iemand te hebben gevonden die aan al uw fiscale eisen voldoet en die u alle informatie kan geven die u nodig zult hebben, spuugt hij twee happen naar binnen en verdwijnt in de kantine.

Onlangs zijn er nieuwe manieren gekomen om een gekwalificeerde belastingadviseur te vinden en in te huren. Deze nieuwe manieren bieden veel gemak en verlichting bij het werken met een gekwalificeerde belastingadviseur en zorgen ervoor dat u in staat bent de allerbeste adviseur te vinden voor uw individuele omstandigheid. Wat deze nieuwe methoden nog efficiënter maakt, is het eeuwenoude probleem van de prijs.

5 methoden om belastingconsulenten in te huren

1. Huur een belastingadviseur op contract

Omdat de adviseurs op commissiebasis werken, is de eerste stap het contract grondig te controleren. Als hij geen goede belastingadviseur is, probeer dan een andere te vinden. Dit kan u veel kosten besparen, omdat specialisten meestal niet erg duur zijn. U zult er zelfs vinden die high-end software gebruiken en u veel geld besparen, gewoon omdat die software het werk kan doen en geld kan besparen.

2. Huur een financieel planner in en laat hem het werk voor u doen:

Een andere manier waarop u een goede belastingadviseur kunt inhuren, is door een financieel planner in te huren om u te adviseren over onderwerpen in verband met investeringen of verzekeringen. Hij zal u vragen om met een bepaald bedrag over de brug te komen en dit op te volgen met een beleggingsportefeuille. Het voordeel met deze methode is dat de persoon die het werk uitvoert geconcentreerd is op het werk, en nauwelijks of geen tijd heeft om te besteden aan investeringsonderzoek. Een financieel adviseur die deze methode gebruikt, is meestal zeer efficiënt omdat hij of zij is opgeleid en gespecialiseerd in geldadvies.

3. Huur een bedrijf of één enkele specialist in om het werk uit te voeren:

Dit is de meest populaire methode onder de mensen: een belastingconsulent inhuren om te werken voor een haalbaar bedrag waarvan u de uitgave absoluut niet kunt controleren en dat u pas in de laatste paar maanden van zijn werk kunt controleren. Dit kan u veel moeite besparen, want de meeste belastingconsulenten rekenen niet veel geld; en zij werken niet veel uren per dag.

4. Huur iemand in die een beëdigd accountant is en vraag hem om zijn hulp:

Omdat de meeste studenten die onduidelijke belastingsituaties hebben, in hold gaan en het begrip hen uiteindelijk diskwalificeert, zijn de meeste erkende accountants in staat hun klassen te vertegenwoordigen door voor korte periodes en seminaries te verschijnen die relevant zijn voor nieuwe problemen. Zij kunnen zeer nuttig zijn en een stuk goedkoper blijken te zijn dan het inhuren van een bedrijf of een onderneming die gecertificeerd is.

5. Een deeltijdse belastingspecialist inhuren voor noodgevallen:

Als u vaststelt dat uw fiscale situatie niet kritiek is en dat uw situatie over enkele maanden is opgelost, kan het inhuren van een deeltijdse belastingspecialist als verbindingspersoon tussen uw fiscale en financiële afdeling zeer voordelig zijn. In tegenstelling tot het inhuren van een financieel planner of een financieel manager, zijn de diensten van gecertificeerde openbare accountants (CPA’s) waardevol en meestal het resultaat van jarenlang werken in het voorjaar, de zomer, de winter of het begin van de herfst.

De manier om een goede boekhouder of belastingadviseur te vinden is mond-tot-mondreclame. Voordat u iemand inhuurt, bekijk dan al zijn referenties, zijn ervaring en zorg ervoor dat hij gemakkelijk in de omgang is.

Lees meer:
Administratiekantoor Rotterdam


Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.