Home » Uncategorized » Wat is een Touring car

Wat is een Touring car

Wat is een Touring Car?

Drukcabines en verwarmde en soms verwarmde compartimenten, ontworpen om meer zijdelingse ruimte en hoofdruimte achterin te bieden. De oppervlakte van het passagierscompartiment in een toerwagen is over het algemeen groter dan de oppervlakte van de laadruimte.

Wat is een touringcar? De officiële definitie is “een groot passagiersvoertuig met een vast dak, gewoonlijk vier zitplaatsen, met een aanzienlijke laadruimte achteraan”. Wij aanvaarden als definitie elk voertuig met een dergelijke kop.

De problemen ontstaan wanneer fabrikanten hun auto’s bouwen in geperst plaatstaal, dat duur en niet flexibel is. In een poging om een evenwicht te vinden tussen de “publicatie van schoonheid en sterkte” (papierdiktetabel), is het plaatwerk typisch slechts 5″, 8″, 10″ of zelfs 12″, waardoor de leden van de onder druk staande cabine, een minimale dwarsbalkafmeting van .30 -.35 inches hebben. Meestal zijn er 2 of 3 leden per rij zitplaatsen, wat een dwarsbalkafmeting oplevert van ongeveer .twee duim. Het brutogewicht is beperkt tot 3500 pond.

Zoals u ziet, zijn er zeer weinig opties beschikbaar wanneer u begint met het bouwen van een toerwagen. In 2005 waren de opties op de toenmalige markt beperkt tot een wielbasis van 10 inch, met een dwarsbalkbreedte van ongeveer 5,75 inch, en een totaalgewicht van ongeveer 3500 pond. Er waren geen opties, voor het grootste deel, om het uiterlijk van de auto aan te passen.

Vanwege de beperkte opties waren er 3 basismodellen beschikbaar, en twee variaties op twee van deze basismodellen. Dat waren (T1) – basis touring-modellen, (T2) – touring-modellen met gesloten dak, en (T3) – waren modellen uitgerust met verwarmde luiken aan de achterzijde van de cabine voor gezelschappen van vijf of meer. Voor extra uitrusting waren er twee opties, één voor een alarm en passieve startonderbreker, en de andere voor een achteruitrijcamera.

De modelnaam kwam al vroeg in het bestaan van het merk in gebruik, zo waren er T1-units en T2-units. Door de introductie van de Toureg was een nieuwe modelnaam nodig, en zo werd de Toureg Revue geboren. Door de grote gelijkenis met de Regal is de Revue sindsdien de modelnaam die door Cadillac wordt gebruikt.

Tijdens het bestaan van het merk is de huidige Cadillac BLS Sedan een icoon geworden in de Amerikaanse autocultuur, en geniet hij een bijzondere populariteit bij bepaalde liefhebbers. In de laatste uitgave van het prestigieuze Forbes Magazine staat Cadillac op nummer 3 van ’s werelds 51 meest opwindende autofabrikanten. Cadillac wordt door de Automotive Lease Guide consequent gerangschikt in de top 5 van merken.

De Cadillac BLS Sedan werd samen met de Cadillac XLR geïntroduceerd voor het modeljaar 2005. De Cadillac BLS is een krachtiger model, met meer pk’s en koppel. Hij heeft ook een unieke look, dankzij de uitgebalanceerde voor- en achterkant van het ontwerp. De Cadillac BLS Sedan is sinds zijn introductie in 2005 een consistent populaire auto geweest.


Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.